Een onderzoeksdag uit het leven van Luuk.

Op school. Vandaag heeft Luuk zijn telefoon en polsbandje ontvangen van het MyMovez team. luukHij mocht zelf de kleur van het telefoonhoesje en het polsbandje kiezen. Na het beantwoorden van de startvragen, kon Luuk zijn profielafbeelding samenstellen door een vorm gezicht en zijn huid-, haar- en oogkleur te kiezen. Morgen is hij van plan om deze aan te passen met een leuk attribuut, zoals een pet! Luuk heeft met zijn klasgenoten en de docenten op school duidelijk afgesproken dat niemand de telefoon in de les gebruikt. Dit mag alleen tijdens de pauzes en voor en na schooltijd. De school- en pauzetijden zijn van tevoren ook aan MyMovez doorgegeven, zodat Luuk nooit iets met de telefoon hoeft te doen als hij in de les zit.

fitbitOchtend. Vanaf 7.00 uur ‘s ochtends kan Luuk weer berichtjes ontvangen. Goedemorgen! Eerst even douchen… handig dat het polsbandje waterdicht is en altijd gedragen kan worden. Er verschijnt ondertussen een berichtje op de telefoon met een vragenlijstje en er wordt gevraagd of Luuk een foto kan maken van zijn ontbijt. Als zijn moeder bij het ontbijt vraagt wat hij aan het doen is en of ze even mee mag kijken, is dat natuurlijk geen probleem. Soms kunnen zijn ouders hem ook helpen met vragen die lastig zijn. Daarna is het tijd om naar school te gaan. Het polsbandje telt ondertussen zijn stappen en de telefoon houdt bij dat Luuk aan het fietsen is.

appLunch. Luuk beantwoordt vragen over wat hij heeft gegeten en gedronken. Hij kijkt ook even naar de berichtjes die klasgenoten hebben achtergelaten op het berichtenbord. Er wordt gepraat over hoe goed water drinken voor je is, en Marloes vraagt of iemand zin heeft om te wandelen. Luuk neemt zich voor om ook wat meer water te drinken. Wandelen heeft hij tijdens de kleine pauze al gedaan en hij gaat liever naar de schoolbieb om een boek te zoeken. Onderweg vult hij meteen z’n flesje met water. Morgen gaat hij wel met Loes mee.

Pauze. Tijdens de pauze wandelt Luuk met vrienden over het schoolplein. Ze doen allemaal mee aan het onderzoek en hebben het over hoe lastig het spelletje is op de telefoon. Ze vinden het jammer dat ze het maar maximaal 5 minuten per uur mogen spelen, maar ze snappen ook wel dat het niet de bedoeling is om de hele tijd spelletjes te spelen. Net als hij zijn profielafbeelding wil aanpassen, ontvangt hij een berichtje. Er wordt gevraagd met wie hij nu is en wat hij aan het doen is. Luuk scrollt vlug door een namenlijst, selecteert zijn vrienden en vult in dat hij aan het kletsen en wandelen is. Daarna doet hij de telefoon in z’n tas en gaat gauw naar de les.

Middag. Na schooltijd gaat Luuk mee naar huis met Abel, een vriend die ook meedoet aan het onderzoek. De telefoon registreert de nabijheid van de andere telefoon en de jongens krijgen automatisch een vraag over met wie ze zijn en wat ze aan het doen zijn. Na een uurtje krijgt Abel een vragenlijstje, maar Luuk niet. Luuk maakt zich zorgen of zijn telefoon wel goed werkt en door op ‘Contact’ te drukken in het telefoonscherm, kan hij een vraag stellen aan MyMovez. Even later krijgt hij een berichtje terug. “O ja, vergeten…,” denkt hij. MyMovez had inderdaad verteld dat niet iedereen op hetzelfde moment dezelfde vragenlijst krijgt.

zokoAvond. In de namiddag vult Luuk thuis een vragenlijstje in over TV kijken, computeren en het gebruik van een tablet en telefoon. Als hij na het eten nog wat schoolwerk doet, krijgt hij een berichtje en herkent hij de vragenlijst die Abel ’s middags kreeg. MyMovez houdt er rekening mee dat vragenlijsten nooit lang duren. Ook heeft Luuk de mogelijkheid om de vragenlijst iets later in te vullen, omdat hij kan zien wanneer de lijst vervalt. Voor het slapen gaan, kijkt Luuk of hij nog het spelletje kan spelen, maar dat zet MyMovez standaard na 19:30u uit. In het scherm staat aangegeven dat hij de batterij van z’n telefoon moet opladen. Luuk legt de telefoon aan de oplader en gaat slapen. Hij is benieuwd wat MyMovez morgen allemaal van hem wil weten. Hij vindt het erg leuk om mee te doen!