MyMovez-team goes Aruba!

De Universiteit van Aruba organiseerde in samenwerking met het MyMovez-team het symposium Samen op weg naar een gezonde leefstijl bij jongeren. Tijdens het symposium zijn bevindingen van zowel het MyMovez-project als van Arubaans onderzoek naar een gezonde leefstijl besproken. Saskia Franken (onderzoeker Universiteit van Aruba en promovendi Behavioural Science Institute, Radboud Universiteit) liet tijdens haar presentatie zien dat het “ShareH2O” project – ontwikkelt in Nederland door MyMovez-onderzoekers (o.a. Crystal Smit) om schoolkinderen meer water te laten drinken – ook op Aruba effectief is. Waarom het zo goed werkt? Jongeren stimuleren elkaar via hun eigen sociale netwerken om meer water te drinken. Voor Crystal Smit was het extra bijzonder om haar eigen onderzoek naar het stimuleren van de waterconsumptie bij jongeren in Nederland te presenteren, want zij is zelf ook van Arubaanse afkomst. Het symposium heeft veel media aandacht gekregen op Aruba. De Arubaanse krant de Amigoe besteedde er onder andere aandacht aan. Samen goed op weg dus!

Hieronder een overzicht van alle presentaties die zijn gegeven tijdens het symposium:

• MyMovez! Hoe media en de sociale omgeving een gezonde leefstijl be├»nvloeden – Moniek Buijzen. Download presentatie (PDF)
  • Be├»nvloeden sociale normen mijn leefstijl, of mijn leefstijl de norm? – Kris Bevelander. Download presentatie (PDF)
  • Het stimuleren van peer-invloed op de waterconsumptie van jongeren – Crystal Smit. Download presentatie (PDF)
  • De effectiviteit van het gebruik maken van de sociale omgeving voor gezondheidscampagnes op Aruba – Saskia Franken. Download presentatie (PDF)
  • De impact van social media influencers op het welzijn van jongeren – Laura Buijs en Esther Rozendaal. Download presentatie (PDF)
  • Jongeren zelf vlogs laten maken over sporten en bewegen, werkt dat? – Thabo van Woudenberg. Download presentatie (PDF)